Wat vragen wij?

Voor de exploitatie van de ijsbaan zij we geheel afhankelijk van vrijwilligers.
Met een grote groep personen vullen we tijdens de 3 weken dat we open zijn in ca. 350 diensten 2300 uur in.
Het werken op en rond de ijsbaan gebeurt in een geweldige en zeer dankbare sfeer!
​Vrijwilligers mogen hun kinderen / kleinkinderen gratis meenemen naar de baan gedurende de tijd dat ze aanwezig zijn.​

IJsmeester

In de dagdienst willen wij minimaal één ijsmeesters beschikbaar hebben. Deze persoon is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de baan. Ze krijgen een korte cursus ijsmeester, en leren hier hoe kleine reparaties aan het ijs uit te kunnen voeren, en het ijs te onderhouden. De ijsmeester is ook de aangewezen persoon om mensen op het ijs aan te spreken op hun gedrag (b.v. ijsballen gooien). De ijsmeester wisselt op een ander tijdstip als de overige medewerkers, zodat medewerkers die voor het eerst aanwezig zijn even geassisteerd kunnen worden. Indien gewenst kan deze taak volbracht worden op de gladde ijzers.

De ijsmeesters hebben natuurlijk altijd ondersteuning van leden van het stichtingsbestuur! Er zal ook altijd iemand van hen aanwezig of beschikbaar zijn op of rond het ijs.

Kassa / Schaatsverhuur

In de dagdienst hebben we verschillende mensen nodig die bij de entree zitten, om kaartjes te verkopen en mensen die de schaatsen verhuren / uitleveren. Daar waar echt jeugdigen hun schaatsen niet open of dicht krijgen helpen ze natuurlijk even. Deze personen staan natuurlijk met een verwarming in de buurt. Indien de drukte bij kassa en verhuur het toelaat is het mogelijk dat deze personen de ijsmeester zo nu en dan helpen de baan schoon te maken.

Horeca

In de dagdienst hebben we meestal een of twee personen nodig die de Horeca bemannen.

Het werk is relatief eenvoudig, we schenken koffie, thee, chocomel, fris en eventueelgluhwein. (koffie en chocomel uit automaat) Verder zijn er donuts en een paar snoep soorten. Ook zullen de horecamedewerkers enige broodjes dienen te smeren voor henzelf, en de rest van bemanning.

Het werk bestaat er verder uit het Horeca gedeelte netjes te houden, en zo nu en dan eens een rondje over het terras te lopen om hier de ergste prullen op te ruimen. Enige ervaring met horeca bij minimaal een van beide personen is wel handig.

Nachtwacht

Op alle uren dat er geen dagdienst aanwezig is hebben we nachtwacht nodig. Dit zijn normaal gesproken twee personen die 's nachts aanwezig zijn om het complex te "bewaken". Deze taak is niet echt spectaculair, echter we zijn dit naar gemeente en verzekeringen wel verplicht. Direct na sluitingstijd helpen deze personen eerst met het prepareren van de baan. Om de verveling tegen te gaan wordt het schoonmaken van zowel de Horeca tent als de Entree / Schaatsverhuur 's nachts ook uitgevoerd. 

Live Rooster via dropbox

Rooster via dropbox

Bovenstaand rooster staat op Dropbox en is live, dus altijd bijgewerkt.

Dropbox vraagt je om een account aan te maken maar dat hoeft niet.

Sluit dat veld en kom rechtstreeks in de lijst!

Rooster op pdf

 

Als je problemen hebt met dropbox probeer dan het pdf-bestand. Dit is echter niet live maar wordt iedere 24 uur geüpdatet!


Opgaven

Heb je nog een plekje gezien dat vrij is, en waar je graag zou komen werken?

Stuur dan even een mailtje naar ijsbaanhorst@gmail.com

 

EHBO instructie

Op woensdagavond 12 december 2018 verzorgd Weijs & Hooft Opleidingen een verkorte EHBO instructie voor alle vrijwilligers. Hier worden praktijkgericht mogelijke blessures op en rond de ijsbaan besproken!. 

Vrijwilligersfeest

Op zondagmiddag 6 januari 2019 17:00 uur wordt de baan gesloten voor het publiek en is de gehele baan, de horeca en de schaatsverhuur verder het domein van de vrijwilligers. De kinderen mogen schaatsen en  wordt gezorgd voor hapjes en drankjes. 

Nieuwsbrief

Er zijn nieuwtjes die we de vrijwilligers niet willen onthouden, daarom wordt regelmatig een nieuwsbrief verstuurd. Na het versturen, de eerste publicatie is dit natuurlijk ook een leuke nieuwsbron voor iedereen anders met intresse in de IJsbaan.